Morotssoppa med kokosmjölk
4 portioner
Servera och njut tillsammans med bröd eller vårrullar!
4 portioner
1. Fräs 1 hackad gul lök och 1-2 klyftor vitlök i rapsolja i en stor kastrull utan att de tar färg. Tillsätt 500 g skalade och skivade morötter, 2 skalade potatisar, skurna i bitar, och 30 g skalad och skivad ingefära. Fräs lite till.
2. Häll på 1 liter vatten och lägg i 2 grönsaksbuljongtärningar. Koka ca. 20 min. eller tills rotsakerna är mjuka.
3. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt 1 burk (400 g) kokosmjölk och smaka av med lime och ev. salt.
4. Hetta upp soppan igen. Späd ev. med vatten om du tycker att soppan blivit för tjock. Klipp ner en kruka färsk koriander.
Servera och njut tillsammans med bröd eller vårrullar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar