Receptet kommer från Ölands skördefest där det kryllar av just pumpor i slutet av september.
4 port. pumpasoppa
- Hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta och fräs i olja i en stor kastrull.
- Skala pumpan (ca 600 g) och tärna pumpaköttet. Lägg i kastrullen och stek under omrörning ca. 5 min på låg värme.
- Häll på 5 dl grönsaksbuljong och koka under lock på svag värme ca. 15 min, tills bitarna är mjuka.
- Klicka i 1-2 msk tomatpuré och kör sedan soppan med stavmixer. Blanda i 1 msk soja (om du vill ha en mer färgglad och mindre salt soppa kan du hoppa över sojan), 1 msk pressad citron och ca 1 tsk hackad chili*.
- Rör ner ca. 3 msk creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Garnera med pumpafrön.
-Svart chili, perfekt Halloweenkrydda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar